Denne litt spesielle eplepaien var bestefars favoritt! Han ble alltid veldig glad når jeg bakte den, og han spiste opp nesten hele alene! =)
Du trenger:
5-6 vanlige epler eller 12 små fra epletreet du eventuelt har i hagen din. (det smaker best med om de er litt syrlige)
0,5 dl sirup (jeg syns lys er best, men ta gjerne litt lys og litt mørk)
100 g smeltet smør (ikke flytende melange)
1 dl sukker
2 dl havregryn
1 dl hvetemel
Sett ovnen på 225 grader.
Skrell eplene, fjern kjernen og del de i biter.
Smør en paiform og ha i eplene, så strør du kanel over.
Bland de andre ingrediensene og hell de over eplene.
Stekes midt i ovnen i ca 20 min :)
Serveres varm og med vaniljeis til!
PS: det smaker mye bedre enn det ser ut:P
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar