INGREDIENSER
Kjeks:
230 g smør
470 ml sukker
320 ml kakao
350 ml hvetemel
2 stk store egg
0,25 ts salt
1 ts vaniljeessens
Fyll:
115 g smør
120 ml delfiafett
700 ml melis
1 ts vaniljeessens
FREMGANGSMÅTE
Kjeks:
Bland kakao, mel og salt i en bolle.
I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt med mikseren. Bland i ett og ett
egg og vaniljeessens.
Bland i det tørre med mikseren. Kjør så lenge at det akkurat
blander seg. Bruk en slikkepott til å blande inn restene i bunn av bollen.
Del deigen i to. Legg deigen mellom to bakepapir, stødd med
mel. Kjevle begge deigene ut til ca 6mm tykkelse. Behold bakepapiret på og legg
dem i kjøleskapet i minimum en time.
(deigen kan ligge i flere dager).
Forvarm ovnen til 180 C.
Bruk en rund form, ca 5cm i diameter, og stans ut 64 sikler.
Det som blir til overs kjevler du ut på nytt. Plasser kjeksen med ca 5 cm
mellomrom på et nytt bakepapir. Avkjøl kjeksen i 20 min eller sett på kald stekeplate før steking.
Stek i ca 15 min. Følg nøye med, det er vanskelig å se at
kjeksene brenner seg. Når de begynner å bli litt mørkere i kanten er de
ferdige. De skal bli mørke brune, ikke svarte.
Avkjøl på rist.
Fyll:
Smelt Delfiafettet på svak varme. Bruk mikseren og lag en
kremete blanding av smør og det smeltede delfiafettet.
Bland inn melis og vaniljeessens.
Legg opp halvparten av kjeksene, med undersiden opp og smør på en spiseskje med fyll. Legg
på lokket.
YUMMY!
2 kommentarer:
Kan man ikke bare spise kremen... :p
Hehe. Jo, du kan jo bare lage kremen :D
Legg inn en kommentar